Hellend dak renoveren? Doe het met de sarkingmethode.

Verliest uw gebouw veel energie langs het dak? Kost dat de bewoners veel geld? Dan raden we een sarkingdak aan. Dat is de beste renovatie- en isolatiemethode voor hellende daken.

Eerst even uitleggen wat een sarkingdak is. We isoleren uw gebouw boven op het dak met panelen die op de bestaande kepers van uw dak staan. Dat leidt tot een stevigere dakstructuur: het gewicht is verdeeld en het gebinte wordt ontlast. Het resultaat is één ononderbroken isolatieschild. Het warmteverlies is veel kleiner, want er zijn geen onderbrekingen of koudebruggen door dwarsbalken of andere objecten.

Sarking is trouwens geschikt voor: hellende daken, nieuwbouw en renovatie, egale daken en daken met ramen, kapellen of zonnepanelen. Na de isolatie plaatsen we een dakbedekking naar keuze, bijvoorbeeld leien of pannen.

Bespaar tot 50% op verwarmingskosten

Na de installatie zult u snel merken dat een sarkingdak veel energie bespaart. Bij koud weer kan de besparing op energiekosten oplopen tot 50 %. En ’s zomers is geen airco nodig. Het dak is waterdicht en ventileert uitstekend. Het spreekt voor zich dat het onderdak en de dakbedekking veel langer meegaan.

Suerickx installeert een sarkingdak razendsnel. We gebruiken hoogwaardige panelen met een blijvend hoge isolatiewaarde en ISO-certificaat. Het dak is dan meteen ook in orde met de energieprestatieregelgeving en de nieuwe minimale dakisolatienorm van de Vlaamse overheid.

Snelle terugverdientijd en energiewinst

De bewoners kunnen dit jaar nog steeds van kortingen en premies genieten indien ze het dak laten isoleren. Vanaf 2016 zullen premies stilaan afgebouwd worden. Lees daarover meer in het artikel over premies en de korting van Suerickx Condominium. Bovendien zullen ze met een sarkingdak aanzienlijk besparen op energiekosten. De investering in een sarkingdak zal zich dus relatief snel terugverdienen en de bewoners boeken daarna nog veel energiewinst.

Wilt u meer informatie over de sarkingmethode en over de mogelijkheden voor uw gebouw? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug naar overzicht