Gevelreiniging en -renovatie in de praktijk: VME Frederik de Merodestraat, Mechelen

Er waren geen technische problemen, maar de gevel van het gebouw had door de jaren een vale kleur gekregen. Ook waren aan de terrassen de sporen van aflopend water te zien.

Van-Busleyden-gevelreiniging-gevelschildering-voor-05
Van-Busleyden-gevelreiniging-gevelschildering-voor-04

Suerickx begon met een steamwash van de volledige gevel: hij is gereinigd met zuiver leidingwater onder aangepaste druk en temperatuur. Bij deze methode blijft het authentieke uiterlijk van het geveloppervlak behouden. Daarna werd het drielagensysteem van Mathys® toegepast: de primerlaag verbetert de hechting van de ondergrond. Als tussenlaag werd een elastische, waterwerende en dampopen laag aangebracht. De derde laag heeft een vuilafstotende functie.

Voor de gevel aan de Frederik de Merodestraat gebruikte Suerickx twee kleuren: wit voor de gevel en grijs voor de terrassen. Suerickx werkte een week aan dit project en liet bewust de stellingzeilen tot de laatste dag hangen. Het effect was pas te zien nadat alles afgebroken was. De bleke gevel gaf een wow-effect. De klant was aangenaam verrast.

De klant koos wit voor de gevel en grijs voor de terrassen.

Van-Busleyden-gevelreiniging-gevelschildering-na-02 (1)

De stellingen zijn net op de vrachtwagen geladen. Het gebouw ziet nu zelfs iets witter dan het gebouw ernaast.

gevelreiniging

Hoe lang blijft de gevel van het gebouw nu goed? Door het drielagensysteem is de binnenkant afdoende beschermd tegen indringend vocht. Er zal tientallen jaren geen sprake zijn van vochtdoorsijpeling of schimmelvorming. Eerder zal de voorgevel aangetast worden door de effecten van het milieu: door de luchtvervuiling kan geleidelijk aan een verkleuring van de buitenste verflaag ontstaan. Toch zal dat trager gaan dan vroeger dankzij de vuilafstotende functie van die laag.

Dit project vindt u ook terug onder onze referenties.

Wenst u ook de gevel van uw gebouw (opnieuw) waterdicht te laten schilderen?

Neem gerust contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug naar overzicht