Kies uw gevelbekleding

De keuze voor een gevelbekleding heeft met drie aspecten te maken. Het budget, dat spreekt voor zich. De bescherming van de gevel, want vaak is gevelbekleding dé oplossing om storende regeninslag tegen te gaan. En de esthetiek, want het oog wil ook wat.

Sidings of gevelstroken Wat úw oog wil, hangt af van uw smaak. Neem nu sidings of gevelstroken: ze worden bestempeld als ‘karaktervol’ en ze geven gebouwen een klassieke toets. Bij Suerickx werken we onder meer met de sidings van het merk Eternit Cedral: gevelstroken die gemaakt zijn uit vezelcement, een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. De sidings hoeven nagenoeg niet onderhouden te worden. Bovendien zijn ze brandveilig, geluidsisolerend, temperatuur en waterbestendig. Ook schimmels bacteriën, insecten en ongedierte hebben er geen vat op. Eternit Cedral is een milieuvriendelijk materiaal, gemaakt zonder emissie van schadelijke gassen.

Sidings cedral

Beplating Is de geveloppervlakte vrij groot en wilt u uw gevel een moderne, architecturale meerwaarde geven? Dan raden we beplating aan: grote panelen die – net als sidings trouwens – op een houtstructuur worden geplaatst om de gevel voldoende verluchting te geven. Suerickx gebruikt zowel de panelen Rockpanel (van fabrikant Rockwool) als Trespa Meteon. Beide merken stellen panelen in een breed assortiment kleuren en thema’s voor. Door een creatieve plaatsing van de panelen zijn we in staat bijzonder visuele effecten te bereiken. Ook voor beplating geldt dat het een onderhoudsvriendelijke en duurzame oplossing is, ideaal voor renovatie en een afdoende bescherming tegen slagregen. Uw gevel zal er wel bij varen, want de panelen zijn licht van gewicht, stabiel damp-open, duurzaam en brandveilig.

trespa meteon gevelbeplating

Pannen Denkt u dat pannen alleen op een dak horen? Tja, we spreken wel over ‘dakpannen’, maar het is ook perfect mogelijk ze te gebruiken als gevelbekleding. Niet alle pannen zijn daarvoor geschikt, maar bijvoorbeeld de Eternit Alterna wel. Voor zulke ‘gevelpannen’ is een goede bevestiging nodig. Ze zorgen ervoor dat u doorlopende vlakken tussen gevel en dak krijgt, en dat kan zowel esthetisch als functioneel nuttig zijn. Het hoeft geen betoog dat pannen een laag gewicht hebben, sterk beschermen tegen slagregen en goed ademen en isoleren. En ze gaan zeker 30 jaar mee …

Eternit Alterna gevelbekleding

Crepi Doet u wel eens een toertje in Luxemburg of Duitsland? Crepi of sierpleister is er enorm populair. Ook hier wordt het steeds meer gebruikt in renovatie. Logisch, want crepi voelt zich thuis op elk geveloppervlak, of het nu om rechte, ronde of complexe delen gaat. Dankzij crepi hebt u een duurzaam materiaal op de gevel dat schimmels en vocht geen kans geeft. Esthetisch biedt crepi een brede keuze in kleuren en korreldiktes. Kortom, wilt u uw gevel én uw gebouw een beduidend grotere meerwaarde geven én hem uitstekend beschermen? Crepi komt absoluut in aanmerking!

crepi bepleistering gevel

Denkt u eraan de gevel van uw gebouw te renoveren? Bespreek met ons de beste manier en het beste materiaal? Neem contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug naar overzicht