isolatienormen2020,iso2020

Isolatienormen 2020


Isolatienorm 2020

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Voor alle zelfstandige woningen (= studio, eengezinswoning of appartement) trad de nieuwe Vlaamse dakisolatienorm in werking op 1 januari 2015. Als minimumnorm wordt een R-waarde voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie) van 0,75 m²K/W genomen. Nieuwbouwwoningen (aangesloten op het elektriciteitsnet vanaf 1 januari 2006) die in orde zijn met de energieprestatieregelgeving, voldoen al aan de dakisolatienorm.

Wat als je dak niet voldoet aan de isolatienormen?

Lees verder

Wij blijven open tijdens het bouwverlof!

Ook tijdens het bouwverlof kan u op Suerickx Condominium rekenen. U kan steeds bij ons terecht voor leveringen en/of eventuele vragen van 8u30 tot 17u.

veiligheidsdag1

Veiligheidsdag 2016

Veiligheid voor onze en jouw medewerkers vormt de rode draad doorheen onze aanpak als renovatiebedrijf. Op verschillende manieren brengen we het thema veiligheid onder de aandacht van onze medewerkers. Lees verder

gevelrenovatie-condominium

Nieuwe norm voor borstweringen en trapleuningen

Sinds eind november 2010 is de norm NBN B03 004 met betrekking tot veiligheid van borstweringen en trapleuningen van toepassing. Een norm op zich is een richtlijn, maar wordt bindend als het een vereiste wordt van, in dit geval, architecten en/of openbare instellingen.

Lees verder

Zoutuitbloeiingen gevel - gevelrenovatie

Check uw gevel

De meeste gevels die we onder handen nemen, zijn 20 tot 50 jaar oud. Toch komen geregeld gevels langs die maar van 15 of zelfs 10 jaar geleden dateren. Het voegwerk bij het metselen is in die gevels niet diep genoeg uitgekrabd. Hou dus alle gevels – al zijn ze nog relatief recent – goed in het oog.

Lees verder

Turtelboom renovatiepact

Financiële steun door Vlaamse overheid voor renoveren

De voorwaarden om een renovatiepremie te krijgen zijn strenger geworden en het verlaagde btw-tarief voor sommige renovatiewerken is niet meer. En toch vliegt de warmte in veel Vlaamse gebouwen naar buiten. Weet u bijvoorbeeld dat één op de vijf gezinswoningen geen dak- of zoldervloerisolatie heeft?

Lees verder

trespa meteon gevelbeplating

Kies uw gevelbekleding

De keuze voor een gevelbekleding heeft met drie aspecten te maken. Het budget, dat spreekt voor zich. De bescherming van de gevel, want vaak is gevelbekleding dé oplossing om storende regeninslag tegen te gaan. En de esthetiek, want het oog wil ook wat. Lees verder

gevelhydrofuge

Hydrofuge: pasta of vloeibaar?

U denkt eraan de gevel en de buitenmuren van uw gebouw waterdicht te maken? Goed idee, want zo beschermt u buiten- en binnenkant tegen vocht. Er bestaan verschillende hydrofugemethoden. Welke is de beste voor uw gevel? Lees hoe we hydrofuge bij Suerickx aanpakken.

Lees verder

geschilderde gevel

Wat loopt er fout bij gevelschilderwerken?

“De verf op onze gevel laat los. Er ontstaan blazen en scheuren.” Steeds meer krijgen we bij Suerickx vragen van gebouwbeheerders om een oplossing te vinden voor verkeerd gebeurde gevelschilderwerken. Hoe pakken we zulke problemen aan?

Lees verder

BENOR-gecertificeerde betonrenovatie: niveau B

Onze commercieel-technische ingenieur, Maarten Schoonis, heeft een gevorderde BENOR-opleiding Schadediagnose en Herstelling van Beton succesvol voltooid. Dankzij deze opleiding heeft Cosenco, een dochterbedrijf van Group Suerickx, niveau B van Betonherstelling en –bescherming van BCCA (Belgian Construction Certification Assocation) behaald.

Lees verder

Interne plat dak specialist

Het platte dak heeft tegenwoordig vele toepassingen. Het kan fungeren als tuin, parking, het fungeert als vloer voor elektriciteitsvoorzieningen. De specialisatie in platte daken wordt dan ook alsmaar belangrijker.

Lees verder