Suerickx Condominium
Vragen of opmerkingen?
Contacteer ons: 014 24 88 24
Vragen? Stel ze gerust!

Mail uw vraag, wij reageren binnen één werkdag. Of bel direct: +32 14 24 88 24

referentie

Residentie Regency, Oostende

activiteit: Betonrenovatie, Gevelreiniging en -renovatie

Residentie Regency, Oostende

Plaatsen van stellingen

Voor de veiligheid en voor het goede verloop van de werken voorzagen wij een stelling om de te behandelen delen vlot en veilig te bereiken. De stelling werd volledig afgezeild, om mogelijk stof dat voortkwam uit de werken tegen te houden. De niet te behandelen oppervlakten werden eveneens netjes afgeschermd voor aanvang van de werken. Bij het opstellen van de stellingen werd rekening gehouden met de verschillende toegangen tot het gebouw. Waar nodig werd een doorgang voorzien, zodat de mensen op een veilige manier het gebouw konden betreden.

Aanvang van de werken

De oude voegen werden uitgeslepen met speciale fijne toestellen. Daarna maakten we de uitgesneden voeg stofvrij en brachten we een ondervoeg aan. Deze heeft als functie de juiste voeg dimensionerend te creëren en een driezijdige hechting te bekomen. Daarna begonnen we met het aanspuiten van de elastische voegen. Wij werken met parabond, dit is een één component neutraal uithardende, gebruiksklare elastische lijm-en voegkit op basis van hybride polymeer met een hoge elasticiteit.

Vervolgens verwijderden we zorgvuldig de bestaande voegen rondom de ramen, om nadien op een professionele manier nieuwe voegen aan te brengen.

Reiniging met IBIX softstraal systeem.

Dit systeem wordt ook wel aerogommen genoemd. Door middel van fijne granulaten en een kleine doorsnee straalkop wordt onder constante maar regelbare druk en eventuele toevoeging van water een propere ondergrond verkregen. Uiteraard gebruiken wij milieuvriendelijke afbreekbare en gecertificeerde granulaten.

Aanbrengen hydrofuge laag hydro pro

Dit is een complexe vochtwerende vloeistof van hoge kwaliteit voor steenachtige materialen. Het dringt door tot diep in de steen en beschermt de microscopische kleine poriën. De beschermde laag is microporeus, dit wil zeggen dat de muur nog steeds kan ademen en waterdamp doorlaat. Het product zorgt dus voor een uitstekend waterafstotend effect en maakt geen plekken op arduin of glas. We brengen het product aan met een lage drukpomp.

Uitvoeren van betonherstellingen

Cosenco is gespecialiseerd in het uitvoeren van betonherstellingen en is hiervoor Benor gecertificeerd. Dit houdt in: Onderzoeken van de volledige betonstructuur door systematisch licht hameren. Afkappen van alle loszittende en/of gedegradeerd beton tot op de gezonde ondergrond. Waar mogelijk moet de volledige omtrek van de bewapening vrijgemaakt worden tot minstens 25 mm achter de wapeningsstaaf. Dit over de ganse lengte van de geroeste staaf en tenminste 50 mm voorbij het Stralen van de bewapening. (Sa2,5)

Daarna gaan we verder met de inslijping van de herstelling in een veelhoek en het ontstoffen van de ondergrond. Daarna brengen we een betonstaalbeschermer, een hechtings- en ondergrondversteviger aan. De betonherstellingen gebeuren dus in meerdere fases.

Als laatste gaan we verder met het schilderen van betonoppervlakken. Dit wordt gedaan met een hoog kwalitatieve, waterafstotende, elastische scheuroverbruggende en dampdoorlatende buitenverf.

 

Voor:

Na: