Suerickx Condominium
Vragen of opmerkingen?
Contacteer ons: 014 24 88 24
Vragen? Stel ze gerust!

Mail uw vraag, wij reageren binnen één werkdag. Of bel direct: +32 14 24 88 24

referentie

Residentie de Posthoorn, Mechelen

activiteit: Dakwerken

Dakrenovatie residentie de Posthoorn, Mechelen

Renovatie plat dak – hoofddak

Om te beginnen reinigen we de huidige dakbedekking, dit is nodig om hechting te bekomen naar de volgende laag toe. De dakranden, lichtkoepels en lichtstraten worden gedemonteerd om de dakafwerking correct en tot onder de koepels te kunnen aanbrengen.

Vervolgens gaan we een dampdrukverdelende onderlaag aanbrengen, Ventiglass 3 TF. Dit membraan is voorzien van een glasvliesinlage waarvan de bovenzijde is afgewerkt met een talk/zand mengeling. De onderzijde is afgewerkt met elastomeerstroken, afgewisseld met antikleefstroken en afgeschermd met wegbrandfolie.

Daarna gaan we een toplaag aanbrengen, 4AF. Dit membraan is samengesteld uit elastomeerbitumen en een composietpolyesterinlage. De bovenzijde is afgewerkt met ingewalste leischilfers. De vrije boord is voorzien van een wegbrandfilm en de onderzijde is afgewerkt met een wegbrandfolie. De dakranden worden verhoogd en voorzien van een nieuwe geanodiseerde dakrand. Deze wordt op een professionele manier aan de nieuwe dakafwerking aangewerkt.

Vervolgens gaan we aluminium muuraansluitprofielen plaatsen. Een muuraansluitprofiel is een enkelvoudig knelprofiel dat door de speciale profilering geschikt is om dakbedekking tegen een opgaande muur aan te werken. De bestaande tapstukken werden vervangen door nieuwe loden tapstukken en worden aangewerkt aan de nieuwe dakafwerking. Ook de lichtkoepels werden vervangen door nieuwe dubbelwandige acrylaat koepels.

Renovatie plat dak – bijgebouw

Group Suerickx renoveerde tevens het dak van het bijgebouw. De werkwijze die hiervoor werd toegepast is dezelfde als hierboven beschreven.

 

Voor:

Na: