Suerickx Condominium
Vragen of opmerkingen?
Contacteer ons: 014 24 88 24
Vragen? Stel ze gerust!

Mail uw vraag, wij reageren binnen één werkdag. Of bel direct: +32 14 24 88 24

referentie

VME Metropole, Knokke-Heist

activiteit: Dakwerken

VME Metropole, Knokke-Heist

Group Suerickx werd gevraagd door Immo de Nil om het leien dak van dit appartementsgebouw te renoveren.

Start van de werken

Om te beginnen begonnen we met het verwijderen van de huidige dakbedekking. Deze wordt verwijderd tot op de bestaande gordingen en kepers. Wanneer de dakbedekking verwijderd is, kijken we na of er gordingen of kepers zijn die eventueel vervangen moeten worden. Al het afval hiervan, wordt door ons meegenomen naar een erkend, afvalverwerkend bedrijf.

Indien de dakbedekking asbest bevat, wat hier het geval was, nemen wij extra veiligheidsmaatregelen. Onze werknemers worden voorzien van de nodige bescherming en het afval wordt verzameld in aparte containers. Deze containers gaan naar gespecialiseerde firma’s die de asbestdeeltjes kunnen neutraliseren. Wanneer er asbest aanwezig is, verlopen de werken iets trager omdat deze niet mogen breken of vallen.

Isolatie van het dak

Voor dit dak werd er gekozen voor isolatie IKO Enertherm 100mm. We gebruiken twee producten: IKO Enertherm ALU NF. Dit wordt gebruikt samen met de nodige toebehoren voor het thermisch na-isoleren van hellende daken op de kepers, spanten of sporen. Het tweede product is IKO Enertherm ALU TG. Dit is een isolatieplaat met een kern uit hard polyisocyanuraat schuim. Het is bekleed aan beide zijden met een meerlaags gasdicht aluminium complex.

Vervolgens plaatsen we een onderdakfolie en gaan we verder met een thermografische controle. Hiervoor maken we gebruik van Infrarood thermografie. Het is een techniek waarbij een thermografische camera wordt gebruikt die infraroodbeelden maakt om de thermische energie die een voorwerp uitstraalt te visualiseren. Wij passen dit toe ter controle van de door ons uitgevoerde werken, maar ook om het verschil voor en na de werken te zien.

Verder verloop van de werken

De bestaande kielgoten werden vervangen door nieuwe kielgoten uit lood. Deze worden op een professionele manier aangewerkt op de nieuwe dakstructuur. Vervolgens gaan we de loden slabben rondom de schouwen vervangen door nieuwe. Het dak had enkele dakkapellen, deze werden geïsoleerd en de zijkanten werden afgewerkt met dezelfde leien als het nieuwe dak.

De bestaande bakgoten werden verwijderd en er kwamen nieuwe zinken hanggoten. Als laatste werden er nieuwe afvoerbuizen uit zink geplaatst.

Voor:

Na: